יש המגדירים את הקפה השחור כהדבר האמיתי. מי מאיתנו לא מכיר את השחור הקטן, טורקי, אספרסו או פילטר. זריקת אנדרנלין שעובדת על כל החושים. הסוד של הקפה השחור הוא בשמירת הארומה הבסיסית של פולי הקפה. בניגוד לשאר סוגי הקפה, כמו קפה נמס, אשר עובר תהליך של הרתחה, מיצוי וייבוש, המותרים מעט מאוד מהחומר המוצק של פולי הקפה ומטעמם הבסיסי והעשיר, הקפה השחור מכיל כמות מרוכזת מאוד של פולי קפה שעברו טחינה איכותית וקפדנית, תוך דגש על שמירת הצבע, המרקם, הריח והטעם של פולי קפה איכותיים.
קפה שחור הינה הדרך העתיקה ביותר להכנת קפה ומקורה במזרח התיכון, מה שאנו מכנים קפה טורקי. הפקת קפה שחור איכותי דורשת מיומנות גבוהה וכלים מיוחדים על מנת לשמור שהשמנים הארומאטיים של הקפה לא יתנדפו בזמן הבישול. יש הנאמנים לגרסה העממית יותר של הקפה השחור הלו הוא קפה בוץ. השמנים מתערבבים במים ויוצרים קפה שחור בעל ארומה חזקה, טעם וריח שאין שני לה. קפה פילטר נעשה בעצם באותה שיטה של קפה בוץ, אלא שבהליך הכנת הקפה יש פילטר אשר מונע מהגרגרים להתערבב במיים באמצעות סינון, כך שבסופו של דבר מכיל הקפה רק את השמנים הארומאטיים
בכלל, קפה שחור זו תרבות. הכנת קפה שחור קטן על גזייה בשטח, במילואים או בפקניק. טקס שתיית קפה שחור בליווי המוזיקה המתאימה והסגרייה הנצחית. אוהבי קפה שחור מתקשים מאוד לשתות כל סוג קפה אחר ולרוב נאמנים גם לשיטת הכנה אחת העובדת עבורם. נדמה כי הקפה השחור כמו כל הדברים הבסיסיים בחיים, ילווה אותנו תמיד. לא משנה כמה גלגולים יעברו פולי הקפה וכמה נתענג על קפה בטעמים, קפוצינו או נס על חלב. הקפה השחור תמיד יסמל עבורנו את הדבר השורשי, הבסיסי הזה, שמתחיל בעממיות של כל אחד מאיתנו ומגיע עד לארומה ריחנית עשירה ולטעם חזק שאין דומה לו.