עוגה, מעצם היותה כזו, מתקבלת תמיד בברכה. אלא שמעבר לחגיגיות שבקבלה או ההכנה שלה, ובלי קשר לסוגיית הטעם שלה, ברור שנדרש לתת את הדעת גם על המראה החיצוני של העוגה. וכאן, הרי שברור שלא רק שהעוגה צריכה להיות אסתטית, אלא גם מקושטת לעילא ולעילא. וזו בדיוק הנקודה בה קישוטים לעוגות, עשויי בצק סוכר, נכנסים לתוך התמונה.
לא צריך להיות קונדיטור מוסמך כדי לדעת שאחד המפתחות להצלחת כל עוגה נמצא בפרטים הקטנים. הנחת היסוד היא שכל עוגה ניתן לשפר באמצעות הנחה של קישוטים מעוצבים על גביה, קישוטים אשר מוכנים באמצעות בצק סוכר. האדם שמכין את העוגה רוכש את הקישוטים, ויכול להניח אותם באופן מיידי על העוגה, לצורך קישוטה. וכמובן שמכיוון שמדובר בבצק סוכר, ניתן לאכול אותו, מה שאף יכול לשפר את הטעם של העוגה ביותר ממובן אחד.
קישוטים לעוגה, חשוב להדגיש, מהווים כיום עולם ומלואו, כך שמגוון האפשרויות שהם מציעים הוא פשוט אינסופי. הקישוטים יכולים להיות בצורת תבליט, אך גם תלת מימדיים, ובכל גודל או צורה אפשריים: פרחים, כוכבים, לבבות, פפיונים או אפילו דמויות מוכרות הם רק חלק מהאפשרויות הרבות שמוצעות. את הבחירה נדרש לעשות על פי מהות העוגה או האירוע שלשמה היא נעשית, כפי שנראה מיד.
כפי שרמזנו מעלה, קישוט עוגות באמצעות בצק סוכר מהווה כיום אומנות לכל דבר ועניין. אחת מהנחות היסוד היא שכאשר מגדירים בדיוק את האירוע או המטרה של העוגה, אפשר לחשוב על לא מעט קישוטים המתאימים לה ביותר. הנה מספר דוגמאות מוצלחות במיוחד, על פי הנסיבות המקובלות בהן נהוג להכין עוגות:
כיום, אנחנו חיים בעידן שבו הדגש על אינדיבידואליות הופך למרכזי יותר ויותר. כל אדם מחפש את הביטוי האישי שלו, ודרך ליצור חותם ייחודי על כל דבר. לא כולם נותנים על כך הדעת, אבל הדבר אפשרי גם כשזה נוגע לעוגות מעוצבות. וכן, זה בדיוק הרגע בו קישוטים המוכנים על פי הזמנה אישית יכולים לפאר את העוגה, ולהעלות את קרנה עוד יותר.
גם במקרה הזה, מגוון האפשרויות הרחב שמציע בצק סוכר הופכות את ההתאמה הזו לפשוטה במיוחד. כפי שהוזכר מעלה, האומנים שבמעצבי העוגות יוכלו לנסות ליצור פסל בדמותו של חתן השמחה, מה שבוודאי יתקבל על ידו בשמחה. אפשרות מקובלת אחרת היא להדפיס תמונה, באמצעות מדפסת מיוחדת הכוללת בצק סוכר במגוון צבעים, והשמתה על גבי העוגה. ניתן בהחלט להוסיף כיתוב, הקדשה או סמל לתוך התמונה, באמצעות תוכנות גרפיות אלה או אחרות.