נראה שבכל מקום אליו הולכים אי אפשר לפספס שתרבות האוכל כבשה את ישראל; בכל פינה צצים מקומות חדשים ויוקרתיים שמביאים לקהל הישראלי מאכלים וטעמים שלא היו מוכרים לפני. נראה שגם סצנת האפייה המקומית לא נחה על שמריה וקונדיטוריות ארצנו נעשות מקצועיות, מתוחכמות יותר ומגישות לצרכן הישראלי מוצר טוב יותר. אך האם הסצנה הזאת נשארה רק בתל אביב או שמא נוכל למצוא גם בחיפה קונדיטוריות מעולות ? (ספויילר: ממש כן).
כמו כל הקונדיטוריות המסורתיות נוכל למצוא בחיפה מגוון מאפים מלוחים כמו בורקסים, קישים פוקצ'ות ופסטלים. כמו כן אנחנו צפויים למצוא את המאפים המתוקים כמו קוראסונים למיניהם החל מהפשוטים במילוי שוקולד או חמאה ועד לתוספות ומילויים מפתיעים. כמובן שנוכל למצוא מגוון עוגות ומאפיות מוצלחות. אבל אין ספק שגול הכותרת הייחודית של חיפה תהיה השילוב בין המזרח למערב ושלל המאכלים הערביים והגליליים שהעיר יודעת להציע החל מכנאפה ובקלאווה ועד לילת ביירות המיוחד.
קונדיטוריות מומלצות בחיפה:
ברדא – הבולנז'ורי- פטיסרי הזה שמתהדר בביקוש רב ובתוספות מפתיעות לקרואסונים שהופכים לסנדוויצ'ים מפתים ממש. בשעות הערב ניתן למצוא שם תפריט שלם שכולל פסטות, סלטים, מזטים ודגים נאים. הנמל 6, חיפה.
מילהאוס – בית קפה שכונתי שממוקם בשכונת בת גלים הכי קרוב לים. בית הקפה מגיש מגוון כריכים בלחמים מיוחדים, סלטים ועוגות. שדרות בת גלים 14, חיפה.
לחם עיניים – מאפייה מהממת בשוק תלפיות שם ניתן למצוא סוגים שונים של לחמים הנאפים במקום בדגש על חומרים טבעיים וקמחי שיפון, כוסמין וחיטת דורם. סירקין 21, חיפה.
קונדיטוריית ליבל – הקונדיטוריה הפעילה מעל 50 שנה היא מוסד חיפאי ידוע ועוסקת במתכונים ותיקים ומסורתיים בדגש על ההשפעות האוסטריות. המקום מתהדר בפחזניות קלאסיות, קרמשניט מעיף, וסהרוני פרסבורגר ועוד סוגי מאפים רבים. ארלוזורוב 8א', חיפה.
קונדיטוריית המזרח – שכנתה הוותיקה של ליבל פועלת ברצף כבר משנת 1952 בואדי ניסנס ומתהדרת בעשרות סוגים של מאפים וקינוחים ערביים מסורתיים כמו בקלאווה, כנאפה, ועוגיות שונות. אלנבי 34, חיפה.
תחום התמחות – כמו שאתם בטח מתארים לעצמכם, תחום האפיים הוא תחום אדיר שמשתרע על כמות בלתי נתפסת של מתכונים, שיטות וטעמים. אנחנו סבורים שקונדיטוריה טובה צריכה להתמחות במספר תחומים ספציפיים ולהצטיין בהם תוך שהיא מביאה את הייחודיות שלה לידי ביטוי. הקונדיטוריות בחיפה ממחות החל מאפייה אוסטרית מסורתית דרך מטעמים ערביים ועד מאפים צרפתיים שיגרמו לכם לחשוב שאתם בארץ אחרת, וזה מה שהופך אותן לכה מוצלחות.
קונדיטור מקצועי – אם יש משהו שהקהל הישראלי למד להעריך בשנים האחרונות זה שפים חזקים ומפורסמים שלוקחים את הבישול ברצינות המתאימה. אנו סבורים שגם בתחום האפייה צריך להשקיע ברמה לא פחותה, ואף גדולה יותר מתחום הבישול שכן אפייה טובה דורשת טכניקות מתקדמות חייבים לעשות במקצועיות המתבקשת כדי להגיע לתוצאות מעולות.
עיצוב נעים – אין כמו להיכנס לבית קפה חדש, ולהנות מריח המאפים והקפה אך החוויה נעשית נעימה וטובה יותר אם נכנסים לחלל נעים ומזמין, שכיף לשבת בו ושנותן למקום מראה ייחודי שמבדל אותו מהסביבה. מוסד שמכבד את עצמו ואת לקוחותיו חייב להעניק חוויה כוללת גם בתחום העיצוב וחלל הקונדיטוריה.
לסיכום, חיפה משופעת במוסדות קולינריים ובפרט קונדיטוריות רבות ותיקות וחדשות אך כולן מקצועיות ונהדרות. אנחנו חזרנו מפוצצים ומקווים שתבחרו את המקומות האהובים עליכם בביקור הבא בעיר.