עוגיות תמרים הן עוגיות שתמיד גורמות לחייך. השילוב הנפלא הזה בין הבצק לטעם התמרים לא יכול שלא לעשות רק טוב, גם בפה וגם בלב. בניגוד לעוגיות כמו עוגיות שוקולד, עוגיות חמאה, עוגיות מרוקאיות או עוגיות טחינה, עוגיות תמרים מבוססות על פרי אמיתי, התמר, שמוכיח כי לא משנה באיזה צורה הוא מגיע – הוא פשוט פרי טעים.
אז לא צריך לצאת מגדרינו כדי לזכות בטעם הנפלא הזה, המתכונים להכנת >עוגיות תמרים הם לא מסובכים לעשייה, ושניים כאלו נביא לפניכם לדוגמא מיד.
נתחיל במתכון פשוט להכנת עוגיות תמרים. למעשה זהו מתכון כל כך פשוט שכדאי לצרף את ילדיכם לתהליך עשיית הבצק, מריחת המילוי והאפייה. אין דבר שעושה ילדים יותר מאושרים מאשר תהליך של יצירה, ועל אחת כמה וכמה כשבסיומו הם זוכים בפרס מתוק במיוחד. אז הנה המתכון לפניכם:
המצרכים: 3 כוסות קמח, חבילה אחת של מרגרינה מומסת, 3 כפות סוכר, שקית אחת של אבקת אפייה, ביצה אחת, 3 כפות מיץ תפוזים וחבילה אחת של ממרח תמרים.
אופן ההכנה: שופכים את הקמח לתוך קערה ואליו מוסיפים את הסוכר, המרגרינה, אבקת האפייה, הביצה ומיץ התפוזים. לשים את כל החומרים היטב עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. כעת, חותכים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לגובה של 1/2 ס"מ. מורחים בנדיבות יתרה את הממרח על כל חלק, מגלגלים אותו לצורת רולדה ומניחים בתבנית משומנת קלות. מכניסים את התבנית לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות. כשרואים שהרולדות שהכנו מקבלות גוון זהוב בהיר יש להוציא את התבנית מהתנור ולהניח לעוגיות להתקרר על מנת שיתקשו. לאחר מכן חותכים אותן לעוגיות על פי הגודל אותו אתם מעדיפים ומפזרים אבקת סוכר.
עכשיו כל מה שנשאר לעשות הוא לשבת עם הילדים ולהתענג על הטעם הממכר של עוגיות תמרים.
ועכשיו עוד מתכון להכנת עוגיות תמרים, אבל הפעם ננסה להוריד בכמות הקלוריות ועדיין לשמור על טעם נפלא. צריך לזכור שתמר הוא פרי בריא מאוד ולכן עוגיות תמרים יכולות להיות גם עוגיות מזינות מאוד. והנה המתכון:
המצרכים: לבצק: 75 גרם חמאה רכה, 1/2 כוס סוכר חום כהה, 3 ביצים, כפית של תמצית ווניל, 2 וחצי כוסות קמח, כוס קמח מלא ושקית אבקת אפייה.
למילוי: צנצנת ממרח תמרים סטנדרטית, חצי כוס אגוזי פקאן שלמים ו-4 כפות של פרג טחון.
אופן ההכנה: את כל מצרכי הבצק יש ללוש ביד או במכונת לישה עד לקבלת בצק אחיד אשר אותו יש להניח במקרר לשעתיים. לאחר שמוציאים את הבצק מהמקרר מחלקים אותו לשני חלקים ומרדדים את החלקים על נייר אפייה. כעת מורחים על הבצק בנדיבות ממרח התמרים ומפזרים בזהירות 2 כפות פרג טחון. מעליהם קוצצים 25 גרם מאגוזי הפקאן.
עכשיו יש לבחור את אחת הפאות של הבצק ולגלגל ממנה את הבצק בצורת רולדה לכיוון הפינה הנגדית. כך מקבלים גליל ממנו ניתן לחתוך עוגיות בגודל 1/2 ס"מ. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ואופים כ- 35 דקות עד להשחמה. מוציאים, מחכים מעט עד שהעוגיות יתקררו, ויש לכם עוגיות תמרים בריאות ומזינות.
בתיאבון!