אין הרבה דברים שגורמים לרגעים קטנים וכל כך מתוקים של אושר כמו עוגיות שוקולד. קניית המצרכים, ההכנה, האפייה, הריח המדהים שיוצא מהתנור וממלא את הבית, וכל זה מבלי לדבר על הטעם הנהדר שלהן. עוגיות שוקולד הן אולי הפופולאריות מבין כל סוגי העוגיות. עם כל הכבוד לסוגי עוגיות שונים כמו עוגיות חמאה, עוגיות טחינה, עוגיות גרנולה או עוגיות תמרים, ויש כבוד, אף אחת מכל אלו היא לא קונצנזוס כמו עוגיות שוקולד.
ניתן לומר כי עוגיות שוקולד מתאימות כמעט לכל סיטואציה, עם הקפה של הבוקר, לסיום מתוק של ארוחת צהריים, לאירוח בערב, לחורף ולקיץ. ילדים מתים עליהן, מבוגרים אוכלים מהן בהנאה מרובה. אגב, למי ששומר על תזונה נכונה, אל לו להיבהל. אפשר גם להכין עוגיות שוקולד מזינות בעלות כמות פחותה של קלוריות.
במאמר זה נראה 2 דרכים להכנת עוגיות בסגנון שוקולד-צ'יפס, האחת כהמלצה לפעילות משותפת עם ילדיכם והשנייה כמתכון למקפידים על תזונה נכונה.
נתחיל ממתכון פשוט וקל להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס אותן תוכלו להכין עם ילדיכם. זוהי יופי של פעילות לילדים לימי החופש, זה נותן לכם זמן איכות של פעילות משותפת איתם והתוצאה היא תמיד מתוקה ומפנקת.
המצרכים הדרושים: אז ככה, מה שצריכים זה 2/3 סוכר, 100 גרם חמאה מומסת ומצוננת מעט, 2 ביצים, קצת יותר מרבע כוס של אבקת קקאו מריר, כפית תמצית וניל, כוס אחת של קמח, כפית אבקת אפייה, קורט מלח, 1/2 כוס שוקולד צ'יפס ו- 1/2 כוס של אבקת סוכר מנופה.
אופן ההכנה: אופן ההכנה של עוגיות שוקולד צ'יפס כאלו הוא פשוט ביותר: מקציפים בקערה את הסוכר עם החמאה עד לקבלתה של תערובת חלקה ובהירה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובניהן מקציפים היטב. מוסיפים את הקקאו והווניל ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את אבקת האפייה, המלח והקמח עד לקבלת תערובת אחידה ולבסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס. מכסים את הקערה בניילון ומצננים במשך שעתיים. לאחר מכן מחממים את התנור לחום בינוני ובאותו זמן מכניסים את הבצק ל-10 עד 15 דקות במקפיא כדי להקל על עיצוב העוגיות. לאחר מכן מוציאים את הבצק, צרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ומצפים אותם באבקת סוכר לפי טעמכם האישי. בתבנית מכוסה בנייר אפייה מסדרים את הכדורים במרווחים של 5 ס"מ בינהם, אופים 10-12 דקות ומוציאים. לאחר ההוצאה מהתנור יש לצנן את העוגיות מעט על רשת כדי שיתקשו.
עכשיו כל שנותר הוא לשבת עם ילדיכם מסביב לשולחן עם כוס שוקו חמה וליהנות מהמתוק הממכר של עוגיות שוקולד צ'יפס.
ולמי מכם ששומר על תזונה נכונה ודיאטטית הרי לכם מתכון של הכנת עוגיות שוקולד צ'יפס וגרנולה, שמצד אחד שומרות על טעם מופלא ומצד שני עשויות מרכיבים מזינים ופחותי קלוריות באופן משמעותי לעומת עוגיות שוקולד צ'יפס מהמתכון הקודם.
המצרכים הדרושים: אז מה צריכים על מנת להכין עוגיות שוקולד צ'יפס וגרנולה ? 2 כוסות פצפוצי אורז ללא תוספת סוכר או מלח, 100 גר' סוכר חום, 40 גר' קמח סויה, 40 גר' קמח חומוס, 50 גר' קמח אורז, 100 גר' קמח שקדים, 2 כפיות אבקת אפייה, כפית אבקת סודה לשתייה, כפית אחת של תמצית וניל טהור, 200 גר' חמאה שני חלמונים וכוס שוקולד צ'יפס.
אופן ההכנה: איך מכינים עוגיות שוקולד צ'יפס וגרנולה? ובכן, טוחנים את פצפוצי האורז והסוכר החום במעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים (מלבד השוקולד צ'יפס) עד לקבלת בצק אחיד בעל מרקם גבשושי, מעבירים אותו לקערה ומוסיפים את השוקולד צ'יפס, לשים עד שהוא מוטמע באופן שווה בבצק. מכינים מהבצק כדורים קטנים ומניחים אותם על תבנית מצופה בנייר אפייה, משטחים את הכדורים בלחיצה קלה עד לקבלת קוטר של 3 ס"מ, ואופים כ-15 דקות בתנור אשר חומם מראש בחום של 180 מעלות. לאחר מכן מוציאים את התבנית, מחכים שתי דקות ומעבירים את העוגיות לצינון על רשת. והרי לכם עוגיות שוקולד-גרנולה נפלאות מהן יכולים ליהנות גם המקפידים על תזונה נכונה.
בתאבון.