העדה המרוקאית הביאה איתה לארץ מטבח עשיר, צבעוני ורב טעמים. בין שלל המאכלים המרוקאיים המסורתיים ניתן למצוא גם עוגיות מרוקאיות שבשל טעמן הנפלא הפכו כבר מזמן לנחלת הכלל. אז נכון שבניגוד לעוגיות כמו עוגיות טחינה, עוגיות חמאה, עוגיות שוקולד או עוגיות תמרים לעוגיות המרוקאיות שיוך עדתי, אבל היום אפשר למצוא אותן כבר בכל בית בישראל, ולא משנה מה העדה.
מייד נחשוף פה שני מתכונים שונים להכנת עוגיות מרוקאיות, האחד פשוט ביותר, ואם יש לכם ילדים אז גם כדאי לשתף אותם בחוויית הכנת העוגיות. המתכון השני יספר על הכנת עוגיות מרוקאיות המיועדות גם לאלו השומרים על דיאטה ועדיין מעוניינים ליהנות מהטעם הנהדר של עוגיות מרוקאיות.
עוגיות מרוקאיות הן עוגיות עשירות בטעמים ולכן כל כך אהובות גם בקרב הילדים. אז הנה לכם מתכון פשוט בו תוכלו לשלב את הילדים בתהליך ההכנה, להרוויח איתם זמן איכות, לעשות להם קצת כיף, והכי חשוב – לאפות יופי של עוגיות – עוגיות מרוקאיות.
המצרכים: 4 כוסות קמח, חצי כוס סוכר, שקית אבקת אפייה, קורט מלח, חצי כוס מיץ תפוזים, רבע כוס שומשום, רבע כוס שמן, רבע חפיסת מרגרינה וביצה אחת.
אופן ההכנה: ערבבו את כל החומרים עד לקבלתו של בצק אחיד. משנתקבל בצק אחיד חלקו אותו לשני חלקים ורדדו על נייר אפייה דק. חוררו כל חלק בבצק בכדי שלא יתפח בתנור יתר על המידה. כעת חיתכו את הבצק לריבועים שווים בעזרת משוננת או סכין. כעת יש להעביר את נייר האפייה עם ריבועי הבצק שעליו אל תוך תנור האפייה המכוון לחום של 180 מעלות. כשהעוגיות מתחילות לקבל גוון זהוב יש להוציא אותן מהתנור, להניח להן לעבור צינון ולאחסן בכלי אטום.
זהו ללא ספק מתכון קל ופשוט, ולכן גם יהיה אטרקציה בעבור ילדיכם שיוכלו, בנוסף לחוויית האפייה, גם להתענג על טעמן של עוגיות מרוקאיות שהן פרי יצירתם.
אך כאמור, עוגיות מרוקאיות עשירות בטעם מה שאומר שהן עשירות גם בקלוריות. אז לאלו מבנינו שאינם מסוגלים לוותר על הטעם הנפלא של עוגיות אלו אך עדיין רוצים לשמור על דיאטה בריאה, הנה מתכון להכנת עוגיות מרוקאיות מופחתות קלוריות. במתכון זה יש להיעזר במטחנה ידנית.
המצרכים: 4 כוסות קמח רגיל, כוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר, כוס אחת של קוקוס או סומסום, כוס וחצי מים, 2 כפיות וניל ושתי שקיות של אבקת אפייה.
אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים ידנית או במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. כעת יש לקחת חתיכות מהבצק, להכניס אל תוך המטחנה וליצור פסי בצק באורך של 10 ס"מ. את פסי הבצק שנוצרו יש להניח בתבנית מצופה בנייר אפייה ולהכניס לתנור שכוון לחום של 180 מעלות ל-20 דקות עד לקבלתו של צבע אפוי. לאחר מכן יש להוציא את התבנית, להניח לעוגיות להתקרר, והרי לכם עוגיות מרוקאיות טעימות במיוחד.
בתאבון.