על התפר שבין המתוק למלוח נמצאות עוגיות חמאת הבוטנים. פריכות מבחוץ אך נעימות ומלטפות מבפנים, עוגיות חמאת בוטנים יכולות להיות הפתרון המושלם לחטיף קל, טעים להחריד ומרשים לאירוח או סתם לפינוק באמצע היום.

עוגיות חמאת בוטנים מבוססות לרוב על מתכון עוגיות אליהן הוסיפו חמאת בוטנים עשירה המעניקה טעמים חזקים ונהדרים שמשדרגים כל עוגיית שוקולד צ'יפ פשוטה לקינוח נפלא. עוגיות אלו אהובות במיוחד על ילדים אשר רגילים עוד מגילאים נמוכים מאוד לטעמי הבוטנים ויכולים להיות פינוק נהדר לחברים שבאים להתארח.   

אופים עם ילדים – עוגיות חמאת בוטנים

אז כמו שכבר הזכרנו, ילדים מתים על העוגיות האלה ולכן, לא רק שהם ייהנו מהתוצאה הם יכולים גם להנות מהדרך ולבלות עם הוריהם אחר צוהריים או סוף שבוע נפלא של עשייה ביחד. העוגיות פשוטות מאוד להכנה ולא משלבות הרבה מרכיבים או טכניקה מיוחדת ולכן אפשר לשלב אותן כפעולה משפחתית כיפית.

מצרכים:

1 כוס חמאה מותכת (ללא מלח), 1 כוס חמאת בוטנים (עדיף ללא תוספת סוכר), 1 כוס סוכר לבן, 1 כוס סוכר חום, ½2 כוסות קמח, 2 ביצים בגודל L, 1 כפית אבקת אפייה, ½ כפית מלח, ½1 כפית אבקת סודה לשתייה.

הוראות:

  • הקציפו את החמאה המותכת, חמאת הבוטנים, והסוכר החום והלבן בקערה ליצירת תרכובת אחידה. הוסיפו את הביצים (מקושקשות) וערבבו.
  • בקערה נפרד ערבבו את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח. אחרי שערבבתם לכדי אחידות, מזגו את הקערה השנייה אל קערת החמאה וקררו את התערובת במקרר למשך שעה (כסו בניילון נצמד).
  • חממו תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
  • הוציאו מהמקרר, וגלגלו את הבצק לכדורים בגודל 2 ס"מ, ושטחו אותם בעינות באמצעות מזלג תוך יצירת סימנים שתי-וערב על גביהן.
  • הכניסו לתנור ואפו במשך כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות ונהיות חומות ופריכות.

 

תזונה נכונה – עוגיות שקדים מופחתות קלוריות

אז בטח כמו שניחשתם, אין הפתעה גדולה בגזרת הקלוריות של עוגיות חמאת הבוטנים, אבל לא לדאוג כי סידרנו לכם מתכון דיאטטי, מופחת קלוריות שיעזור לכם להנות מעוגיות נהדרות אבל גם לשמור על התזונה.

מצרכים:

3 כפות חמאה, 2 כפות חמאת בוטנים טבעית, ½ כוס סוכר חום, ¼ כוס סוכר לבן, 1 ביצה בגודל L, 1 כפית תמצית וניל, 1 כוס קמח, ¼ כפית אבקת סודה לשתייה, 1/8 כפית קמח.

  • הוראות:
  • בקערה גדולה ערבבו את החמאה, חמאת הבוטנים והסוכר עד שמתקבל מרקם עדין ואוורירי. הוסיפו חלבון ביצה וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • ערבבו את תמצית הווניל ולאחר מכן הוסיפו קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח.
  • ערבבו את התערובת היטב ולאחר מכן גלגלו אותה לצורה ארוכה הדומה לנקניק.
  • הכניסו למקפיא למשך שעתיים כדי להקל בחיתוך לאחר מכן.
  • הוציאו מהמקפיא וחתכו את הבצק המוקפא לעוגיות בעובי 1 ס"מ וסדרו על תבנית לא משומנת.
  • אפו בטמפרטורה של 175 מעלות צלזיוס במך 8-10 דקות.
  • לאחר מכן תנו להן להתקרר במשך 2 דקות.