ישנם סוגים שונים של עוגיות: עוגיות טחינה, עוגיות תמרים, עוגיות מרוקאיות וגם עוגיות גרנולה אבל איכשהו תמיד עוגיות חמאה הן אלו שגונבות את ההצגה בפשטות שלהן, בטעם הנהדר שלהן, בנימוחות הנפלאה. עוגיות חמאה הולכות טוב עם כל דבר, כל אירוע, כל גיל וכל עונה.

במאמר זה נעסוק בשני מתכונים להכנת עוגיות חמאה. האחד מיועד להכנה עם ילדיכם, ואילו המתכון השני הוא קצת יותר מורכב ומיועד למקפידים על דיאטה ותזונה נכונה. זהו מתכון להכנת עוגיות חמאה תוך ניסיון לשמור על מידה קלורית סבירה.

אופים עם הילדים – עוגיות חמאה

נתחיל במתכון פשוט להכנת עוגיות חמאה אותו תוכלו להכין בשיתוף פעולה עם ילדכם כחלק מפעילות משותפת שהיא גם כיפית וגם משתלמת. המתכון מתאים לילדים משום שמדובר בבצק, שיחסית לבצקים אחרים, הוא נוח לעבודה ומאפשר להם להרכיב צורות שונות של עוגיות.

המצרכים: 250 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, 2/3 כוס סוכר, 1/4 כפית מלח, 2 כפיות תמצית וניל, 2 כוסות קמח. ולזיגוג – חצי כוס אבקת סוכר, שלוש כפות מים ומעט צבע מאכל. הכמויות הללו יספקו לכם כמות של 30 עוגיות חמאה.

אופן ההכנה: שמים את הסוכר, החמאה, הקמח ותמצית הווניל בקערת המערבל ומקציפים משהו כמו 2 דקות במהירות גבוהה, עד שהחמאה מקבלת צבע בהיר. מנפים את הקמח לתוך אותה הקערה, ומערבלים במהירות נמוכה עד שכולו נטמע בבצק.

מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. הופכים אותו לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

השלב הבא הוא לחמם תנור לגובה 160 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה. מניחים את הבצק שהוצאנו מהמקרר על משטח מקומח ומרדדים אותו לגובה של 3/4 ס"מ, קורצים מהבצק צורות כרצונכם ומסדרים על התבנית. אופים כ-20 דקות או עד להזהבת העוגיות. לאחר מכן יש לצנן את העוגיות לטמפרטורת החדר ולאחסנן בכלי סגור.

הנה, הרווחתם גם זמן איכות עם הילדים וגם עוגיות חמאה נהדרות.

תזונה נכונה: עוגיות חמאה מופחתות קלוריות

והנה עוד מתכון להכנת עוגיות חמאה בשילוב פירות יבשים, לאלו מבנינו שרוצים להפחית מעט מהערך הקלורי הרב של עוגיות חמאה.

המצרכים: 80 גרם אגוזי מקדמיה מולבנים, 100 גרם תערובת פירות יבשים, 250 גרם קמח לבן מנופה, 200 גרם ממרח מועשר בחמאה, 100 גרם אבקת סוכר, 3 חלמונים ו-1/4 כפית תמצית וניל בקרם. לגלגול אנו נזדקק לביצה אחת טרופה עם כף סילאן ו-100 גרם תערובת אגוזים ושקדים גרוסים.

אופן ההכנה: טוחנים במעבד מזון את אגוזי המקדמיה והפירות היבשים לפירורים. מוסיפים לקערת המעבד את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ובעיבוד קצר מעבדים עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה.

מניחים רבע מכמות העיסה לרוחב גיליון ניילון ומגלגלים בעזרת הניילון לגליל בקוטר כ-2 ס"מ ובאורך 22 ס"מ. חוזרים על פעולה זו עם יתר הכמות (4 גלילים בסך הבול) ומכניסים להקפאה של שעה לפחות.

מוציאים את הגלילים מן המקפיא, לאחר מכן מברישים אותם עם ביצה טרופה וסילאן מכל הצדדים ומגלגלים בתערובת האגוזים הגרוסים. פורסים לפרוסות דקות של חצי סנטימטר בעזרת סכין בעלת להב משונן וחד. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני-נמוך, 165מעלות, במשך כ-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מוציאים מהתנור, משאירים בין דקה לשתיים בתבנית לפני שמחלצים. מצננים היטב ומעבירים לאחסון בכלי אטום.

כך תקבלו לכם עוגיות חמאה מעולות ולא משמינות !

בתאבון.