מתכון מאת דארן קלוגמן
פנקייקים נטולי גלוטן, קלילים, רכים, ומלאים בטעם אוממי מתוק מעט, של תה מאצ'ה ירוק.
פנקייקים אלו יוצאים בגוון ירוק, תוסס ומהמם שמספק טוויסט ייחודי ויפייפה לפנקייקים הקלאסיים (בטוח שאת התוצאה תהיו חייבים לצלם ולהעלות).
ארוחת פנקייקים כזאת יכולה להיות ארוחת בוקר מושלמת או ממתק בראנץ' בריא ומהיר.
זמן הכנה 25 דקות | רמת קושי - קלה | כמות 8 פנקייקים
ערכים תזונתיים למנה:
90 קלוריות, 2 גרם חלבון, 12 גרם פחמימות, 3 גרם שומן, גרם 1 סוכר
הכינו את הבלילה
בקערה גדולה, מקציפים יחד קמח אורז, קמח שקדים, אבקת אפייה, אבקת מאצ'ה, סוכר (אם משתמשים) ומלח. בקערה נפרדת יש להקציף את הביצה, חלב שקדים, תמצית וניל, ושמן קוקוס מומס עד שיוצא מרקם אחיד וחלק. בהדרגה להוסיף את המרכיבים הרטובים למרכיבים היבשים, לערב עד למרקם אחיד. הניחו לבלילה לנוח במשך 5–10 דקות.
מחממים מחבת
מחממים מחבת טפלון או מחבת פסים על אש בינונית ומשמנים מעט עם שמן קוקוס או חמאה.
יוצרים את הפנקייקים
יוצקים ¼ כוס של הבלילה למחבת עבור כל פנקייק. מבשלים במשך 1–2 דקות, עד שנוצרות בועות על פני השטח והקצוות. בשלב הזה הופכים ומבשלים עוד 1-2 דקות עד זהב.
כשהפנקייק מוכן, מעבירים אותו לצלחת או כלי אחר וחוזרים על הפעולה עם הבלילה הנותרת.
הגשה
עורמים את הפנקייקים למגדל, ומוסיפים את התוספות והרטבים שאתם אוהבים. הכי טעים ומהנה כשזה חם!
המתכון הגיע אלינו מארה"ב ע"י דארן קלוגמן - רופא וטבח חובב.