מתכון לעוגת תפוחים פירורים עם גלידת וניל

מתרגשים לקראת הקינוח שיעשה את הסופ"ש שלכם מתוק יותר? חובבי בצקים מושבעים? מחכים תמיד לקיץ כדי לאכול גלידה בכל הזדמנות? המתכון לעוגה הזו הוא בדיוק בשבילכם: עוגת תפוחים עם פירורי בצק בתוספת גלידת וניל בהכנה ביתית, שתגרום לכם ללקק את האצבעות.

כאשר אתם מפשילים שרוולים וניגשים להכנת עוגה חדשה, מומלץ לפנות לעוגה שעונה על כל הצרכים שלכם: מרעננת, טעימה ומוצלחת, ומהצד השני קלה ופשוטה להכנה! המתכון הבא יפתח בפניכם עולם טעמים חדש ומפתיע שיגרום לכל האורחים להתחנן לחתיכת קינוח נוספת. למה אתם מחכים?

מרכיבים ל15-20 מנות

  • תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ

לבצק:

  • כוס וחצי קמח תופח
  • 100 גרם חמאה
  • כף שמנת חמוצה
  • 3 כפות סוכר
  • חלמון אחד

למלית:

  • 2/3 כוס סוכר
  • 12 תפוחים גרני סמית קלופים
  • 3-5 כפות פרורי עוגיות
  • חצי לימון סחוט
  • 1 ו1/2 כפיות קינמון

שכבת פירורים:

  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 70 גרם חמאה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3 חופני אגוזים קצוצים קלות

כדור גלידה:

  • כדור גלידת וניל גדול, בלעדיו המנה אינה אותה המנה

אופן ההכנה:

  • בשלב הראשון: פרסו דק-דק את התפוחים ונקו היטב מליבות. ערבבו את החתיכות יחד עם הסוכר, מיץ הלימון והקינמון, ובשלו על אש נמוכה במשך כ-15 דקות עד להתרככות התפוחים. המתינו שהמנה תתקרר.
  • ביינתים, ערבבו את כל חומרי הבצק וצקו בצק אחיד. שמנו את התבנית ושטחו את הבצק עליה ומעט על תחתית הדפנות.
  • פזרו על הבצק את פירורי העוגיות, ומעליהם שטחו את מלית התפוחים שהצטננה.
  • ערבבו את כל חומרי שכבת הפירורים בתוך קערה נפרדת, ושפשפו את כפות הידיים עד לקבלת פירורים. את הפירורים פזרו על מלית התפוחים.
  • אפו כ-40 דקות עד הזהבת הפירורים, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.
  • הגישו לצד כדור גלידת וניל בתוצרת מכונת גלידה ביתית.

איך מגישים את הקינוח?

המלצת השף: הגישו את פיסת העוגה חמה וצקו לידה כדור גלידה גדול בטעם וניל, וכך יווצר ערבוב טעמים וטמפרטורות בין העוגה הנימוחה לגלידה המרעננת! ניתן גם להגיש את העוגה ללא חימום, בימי הקיץ החמים במיוחד. מומלץ בחום להפוך את המנה לחגיגה אמיתית באמצעות הכנת הגלידה בכוחות עצמכם בעזרת מיקסר, על מנת לשדרג את הטעם בכמה רמות. בערבוב פשוט של חלב ושמנת, חלמונים וסוכר, תוכלו לייצר את גלידת הוניל שלכם טעימה יותר מכל גלידה שתמצאו במכולת.

איך מרגישה הגלידה המושלמת?

הגלידה היא הקינוח מספר אחת של הקיץ, שהופכת כל מנה לבלתי נשכחת. אך התכוננו להיפרד מהגלידה התעשייתית: באמצעות מכונת גלידה נינג'ה, ניתן יהיה לייצר גלידה בטעם אותנטי במו ידיכם. גלידה ביתית נעשית מחומרי גלם טריים, ולא עוברת את תהליך ההקפאה והאחסון הארוך שעוברות גלידות מסחריות. אם ברשותכם מכונה להכנת גלידה, תוכלו להנות מטעמה השונה והמופלא של גלידה שזה עתה נוצרה, ורבים יעידו שזהו טעם שאין שני לו. מכונה ביתית אף מאפשרת לכם להתאים את הגלידה לטעם הקולינרי האישי שלכם: מתוק, דיאטטי, ונילי במיוחד, ועוד ועוד.

למה אתם מחכים?