בפעם הבאה כשאתם לוגמים מכוס הקפה שלכם, נהנים מהטעם ומהארומה, נסו לדמיין את הדרך הארוכה שעשו אותם פולי קפה נפלאים עד שהגיעו אל מכונת קפה לוואצה, בעזרתה בוודאי הכנתם את הקפה שאתם שותים ברגעים אלו.
לוואצה האיטלקית היא חברה שקיימת כבר למעלה מ-100 שנים עמוק בעסקי הקפה. היא מובילה בחדשנות ובמצוינות ולא מפסיקה להפתיע בתערובות המיוחדות של הקפה והכל על מנת להשיג ארומה משובחת, תוך שהיא מגוונת בטעמים שונים של קפה האספרסו.
סיפורה של מכונת קפה לוואצה החל בשנת 1895 על ידי לואיג'י, בן למשפחת חקלאים שרצה להגשים את חלומו להקים עסק עצמאי. הוא נסע לטורינו, למד כלכלה ומסחר ועבד למחייתו בעבודות מזדמנות כפועל בבתי חרושת וכזבן.
לואיג'י הבין מהר מאוד שבכדי להצליח הוא חייב למקד את כל כולו במוצר אחד וללמוד אותו באופן מקצועי. הוא בחר בקפה ופתח חנות ראשונה. מאותו רגע, ההצלחה העולמית של מכונת קפה של לוואצה הייתה רק עניין של זמן.
כדי להשיג את רמת הארומה הייחודית כל-כך שמייצרת מכונות קפה לוואצה, נדרשת עבודה והקפדה יתרה על תהליך הייצור של פולי הקפה, תהליך שכולל זריעה, עיבוד ודישון ייחודיים שחברת קפה לוואצה פיתחה. הקטיף, הקילוף והפרדת הפולים מהפרי נעשית בצורה ידנית. בוררים את הפולים לפי סוגים, ומעבדים בשטיפה על מנת לשמר את הארומה המיוחדת.
אופן קליית הפולים היא שתקבע בסופו של דבר את מגוון הטעמים וזאת על ידי קביעת רמת החומציות של הפולים. תהליך הקלייה נעשה באוויר חם, תוך העלאת הטמפרטורה באופן הדרגתי מ-100 ועד ל-240 מעלות צלסיוס. בתום תהליך הקלייה הפולים עוברים תהליך קירור מהיר, מה שמבטיח את איכותו הגבוהה של קפה מבית חברת Lavazza.
בבעלות חברת הקפה לוואצה שליטה על 50% משוק הקפה באיטליה. היא פרוסה בכל רחבי תבל ועסקיה חובקי עולם. Lavazza מחזיקה גם במטעי קפה באזורים טרופיים רבים בעולם, מה שמבטיח שמירה על איכות קבועה וקפדנית. חברת לוואצה נותרה בבעלות המשפחה ועוברת מדור לדור. היום מנוהלת החברה על ידי שלושה דורות: הסב, האב והנכד.
בכל מקום תוכלו למצוא מכונת קפה לוואצה, אך בגדול ניתן לחלק את המכונות לארבע קבוצות מובהקות: