חג חנוכה המסורתי מלווה כאמור במנהג אכילת לביבות וסופגניות לרוב. כל טקס הדלקת נרות תמים הופך להיות חמים, טעים ומשמין במיוחד שכן הוא טומן בחובו הרבה בצקים מטוגנים.
אז לכבוד חג החנוכה הקרב ובא, החלטנו לרענן את ארון המתכונים שלכם ולהפתיע עם מתכון לביבות בננה מתוקות במיוחד, שיאפשרו לכם ליהנות וגם לחסוך במעט קלוריות (כל עוד אתם מוותרים על טיגון ועוברים להליך של אפייה).
לביבה חמה ומתוקה
לביבות המכונות גם לטקס הן מאכל חנוכה מסורתי, המוגדר כמעין קציצת ירק צמחונית אפויה או מטוגנת, הנעשית לרוב מרצועות מגוררות של תפוחי אדמה.
שלא כמו סופגניות, לביבות יכולות להיות מלוחות או מתוקות, הכל תלוי במצב הרוח של אם הבית המופקדת על מלאכת הכנת הלביבות.
טיפים לטיגון לביבות מתוקות
- לטיגון לביבות מתוקות מומלץ להשתמש בשמן של זרעי ענבים, שמן סויה, שמן קנולה או שמן תירס.
- בניגוד להליך טיגון סופגניות הלביבות לא דורשות מרחץ של שמן עמוק אלא מסתפקות בטיגון קל בגובה של כחצי סנטימטר.
- בכדי לדעת אם אפשר להתחיל בהליך הטיגון, אנו ממליצים לכם להניח כף מעץ במרכז המחבת ולראות האם נוצרות בועות שמן קטנות, אם כן סימן שהשמן חם דיו.
- בכדי לטגן את הלביבות בצורה מושלמת, הקפידו לטגן כשתי לביבות בו זמנית ולשטח את בלילת הלביבה בכדי להבטיח כי היא תהיה עשויה כהלכה.
- ברגע ששולי הלביבה הופכים לזהובים שחמחמים, מוטב להפוך אותה באמצעות כף מעץ.
- יש להצטייד בנייר סופג, בכדי לספוג את שכבת השמן מן הלביבות.
איך הופכים לביבה סטנדרטית ללביבה בריאותית?
אם ברצונכם להפוך את הלביבה הקלאסית ללביבה דלת שומן, אנו ממליצים לכם לפעול בהתאם לכללי הכנת לביבות המצוינים בפסקה זו:
- העדיפו תמיד לביבות אפויות על פני מטוגנות, עובדה זו בלבד תצמצם בכמחצית ממספר הקלוריות.
- השתמשו בחומרי גלם ובמוצרים אורגניים וטבעיים.
- אם בכל זאת החלטתם ללכת על טיגון העדיפו חמאה מזוקקת על פני שמן ואם כבר שמן אז שימו שמן זית.
- החליפו את הקמח הלבן בבלילה בפתיתי שיבולת שועל – זה פשוט יותר בריא.
- לכל המעוניינים, ניתן גם לוותר על הביצים.
- אופי טיגון לביבות צריך להיעשות בנגלות קטנות, ויש להספיג את הלביבות באמצעות נייר סופג.
- טיפ טיפון – אם תוסיפו טחינה גולמית משומשום מלא לבלילה, היא תעשיר את טעמה של כל לביבה מלוחה.
אילו סוגי לביבות מתוקות יש?
לצד לביבות תפוחי אדמה הקלאסיות, ניתן גם למצוא רפרטואר שלם של מתכוני לביבות מתוקות ומיוחדות, כדוגמת: לביבות תפוחי עץ, לביבת חלבה, לביבות בננה, לביבות גבינה מתוקות, לביבות פירות יער, לביבת מייפל ולביבת תפוזים.
מתכון לביבות בננה
המצרכים הדרושים להכנת 32 לביבות בננה מתוקות: ארבע כפות של סוכר לבן, חמש בננות בשלות, גדולות וקלופות, שמן קנולה לטיגון, חבילה של גבינת "טוב טעם", תשע כפות של קמח תופח ביצה אחת, חופן צימוקים צהובים, כפית של תמצית וניל ואבקת סוכר.
אופן הכנת לטקס בננה:
- תחילה, יש לרסק את הבננות בתוך מעבד מזון.
- אחר כך, יש להוסיף למחית הבננות את הסוכר, הגבינה, תמצית הוניל ואת הביצה ולערבב את הכל יחדיו, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- לאחר מכן, יש להוסיף לתערובת קמח תופח ולערבב בשנית עד אשר מתקבל קרם סמיך וחלק.
- לבסוף, מוסיפים את הצימוקים הצהובים ומערבבים הכל יחד באופן ידני.
- אם ברצונכם לטגן את הלביבות, עליכם לחמם את שמן הקנולה בגובה של חצי סנטימטר, בתוך סיר רחב. ויוצקים לתוכו את הלביבות, עד אשר הן הופכות לזהובות.
- אם ברצונכם לאפות את הלביבות, עליכם לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות. להכין תבנית עם נייר אפיה משומן ואז יוצקים כדורי לביבות מן התערובת.
לבסוף, יש להכניס את תבנית האפייה אל תוך התנור למשך רעב שעה, עד אשר לביבות הופכות לזהובות.
- הצעת הגשה: ניתן להגיש לביבות בתוספת של אבקת סוכר. בתיאבון.
לסיכום, אם ברצונכם לגוון ולהכין לביבות לחנוכה ייחודיות ומפנקות במיוחד – לביבות בננה הם התשובה.