בכל הקשור למשקאות אספרסו- האורך כן קובע. אספרסו ארוך נבדל מעמיתו הקצר בכמות המים שבו. כך, בעוד שמנה אחת של אספרסו קצר מורכבת מ-7 גרם קפה ב-30 מיליליטר מים, האספרסו הארוך מכיל גם הוא 7 גרם קפה, אבל יש בו כמות גדולה יותר של מים, בדרך כלל בין 45 ל-60 מיליליטר.
במילים אחרות: האספרסו הארוך הוא קפה מדולל יותר. לכן, אם אתם יושבים בבית קפה ומתחשק לכם להזמין קפה 'חלש' יחסית, ייתכן מאד שכוס אספרסו ארוך היא זו שתתאים עבורכם באותו רגע.
לצורך הכנת אספרסו ארוך (או קצר), דרושה מכונת אספרסו מקצועית, אבל אם המכונה יכלה לדבר היא לא הייתה מתלוננת יותר מדי: קפה האספרסו נחשב כפשוט להכנה יחסית לכל יתר המשקאות מלאי הקפאין.
מכונת אספרסו עושה לרוב את כל העבודה: החל משלב טחינת הגרגרים, דרך הוספת המים ועד להוספת הסוכר בכמות הרצויה. הקפה שנוצר בעזרת כל מכונה ממוצעת מגיע לעיתים לאיכות שלא הייתה מביישת בית קפה מן המניין.
ניתן להשיג היום מכונות קפה במחירים סבירים, והן עשויות לחסוך לכם מאות שקלים בשנה. המכונות המתקדמות יותר מאפשרות להכין סוגי קפה רבים, וחלקן אפילו חוסכות מאיתנו את הוספת החלב והסוכר, כך שכל שנותר לנו הוא לבחור את סוג הקפה הרצוי ולהניח את הכוס במקום המתאים.
עקב האכילס של הקפה, לדעת רבים, הוא הקפאין שבו. ההנחה כיום היא שקפאין הוא חומר ממכר אשר פוגע בספיגת הברזל בגוף, מפריע לשינה תקינה, ממריץ את קצב הלב ועוד מפגעים לא סימפטיים. אספרסו ארוך, מהבחינה הזו, מכיל פחות קפאין ממשקאות קפה אחרים (מהסיבה הפשוטה שהוא קפה חלש יחסית) ולכן הוא נחשב לבריא יותר.